Het aftellen naar de knallende afsluiter van de zomer is begonnen! Op zaterdag 25 augustus 2018 zal Dessel Swingt het Meiplein in Dessel Witgoor laten swingen. Het marktfestival is opnieuw gratis toegankelijk en er is heel wat te beleven!

Het Meiplein wordt omgetoverd tot gezellig familiefestival met 2 podia. De Rock Classic tent naast JG Scharnier staat bekend voor een combinatie van klassiekers en rock. Op het hoofdpodium op het Meiplein is er muziek voor jong en oud, swingen geblazen dus! Naast steengoede muziek en de beste klassiekers is er ook tal van randanimatie.

LINE-UP

In de Rock Classic tent aan de Scharnier kan je terecht voor misschien wel twee uiterste, in de namiddag Vlaamse klassiekers en 's avonds stevige rock. Starten doen we vanaf 13:00 uur met Vlaamse klassiekers van Juul Kabas, Matthias Lens en Lisa Del Bo. Naarmate de avond valt maken de stoelen plaats voor stevigere gitaren (en ander muzikaal geweld) van Epitome, Janez Detd, Jan & the Noise. De afterparty wordt verzorgt door Fenix met de beste pop- en rockcovers.

Op het hoofdpodium staan kleppers van formaat! Fanfare de Eendracht, Dessels muzikaal talent, ook wel bekend van nacht van de eendracht, zal het Meiplein opwarmen.

Daarna zal Laura Tesoro er voor zorgen dat jong & oud aan het dansen gaat met haar hits die niet weg te slaan zijn uit de hitparades. The Scabs nemen na een aantal sabbatjaren terug plaats op het podium en vieren in een ijzersterke bezetting hun 40e verjaardag. Bart Peeters heeft dit jaar de grote eer om het hoofdpodium af te sluiten. Feest gegarandeerd!

Meer dan muziek

Voor jong en minder jong is er naast muziek ook tal van randanimatie. In de namiddag zal de Meistraat omgetoverd worden tot kinderparadijs. Met tal van springkastelen, kinderanimatie, grimme, ... beloofd het een groot kinderfeest te worden! Het paradijs is open van 13:00 – 21:00 uur.

Over Dessel Swingt

Dessel Swingt is een organisatie van Graspop VZW en de gemeente Dessel. Traditioneel sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een spetterend marktfestival in Dessel. In 2018 zal Dessel Swingt het Meiplein in Dessel Witgoor laten swingen op zaterdag 25 augustus 2018. Het marktfestival heeft 2 podia en naast steengoede muziek en de beste klassiekers is er ook tal van randanimatie.